Czym karmić niemowlę?

Więc chcesz by twoje dziecko dostawało najlepsze jedzenie? Domowa żywność dla niemowląt jest najlepsza. To niesamowite i ekscytujące. Ale czy masz karmić swoje dziecko? Cóż, dam wam kilka wskazówek na ten temat co można zrobić dla swojego dziecka, oraz powiem jakie są najlepsze składniki żywności, jakich można użyć, aby zrobić pyszne jedzenie dla niemowląt. Zacznijmy od podstaw. Warto skorzystać z żywności ekologicznej, kiedy tylko można. Jeśli chcesz pójść kawałek dalej można również rozważyć użycie lokalnych produktów uprawianych organicznie z lokalnego rynku rolników. Jeśli chcesz pójść jeszcze dalej to można rozważyć uprawiać własne. W ten sposób można dokładnie wiedzieć, co się znajdzie w organizmie dziecka. To wymaga trochę większej ilości planowania i jest bardziej czasochłonne niż tylko samo karmienie, ale jest bardzo mądre i opłacalne. Teraz, czas na jedzenie! Jakie pokarmy powinny być w tej żywności albo jakie hodować na własną rękę? Są to te, które polecam: 1. Awokado. To jest wspaniała pomoc dla mózgu. To najlepszy rodzaj żywności dla tego szybko rozwijającego się organu w głowie dziecka. Jest to dobry tłuszcz, który jest dokładnie tym, czego potrzebuje Twoje dziecko. Jest też kremowe i smaczne, więc dziecko powinno do niego przyzwyczaić się dość szybko. I wreszcie, jest to bardzo proste do przygotowania, bez zbyt wielkiej ilości dodatkowej pracy. 2. Banany. To super słodki pierwszy posiłek. Pokarm, który pokocha każde dziecko. To niesamowite owoce w procesie trawienia dziecka i pełne potasu który pomaga budować szybko rosnące kości dziecka. I znowu, jego przygotowanie jest bardzo proste – kilka chwil, i jesteś gotowa do pracy. 3. Groch. To jest wspaniałe warzywo od którego można rozpocząć karmić dziecko ponieważ jest bogate w żelazo i witaminy C. To pomoże zbudować wspaniale działający układ odpornościowy. 4. Marchew. Kiedy twoja mama mówiła ci że masz zjeść marchewkę, ponieważ jest to dobre dla oczu, miała rację! Marchew jest bogata w witaminę A, która może pomóc dziecku i jest dobra dla jego rozwijającego się wzroku. Jest to również lekko słodkie, więc dziecko powinno szybko i chętnie po nią sięgać. 5. Jabłko. Faktycznie posiada mnóstwo zalet medycznych – od zdrowych kości i zapobiegania astmy i Alzheimera, ale też obniżają poziom cholesterolu, a także sprzyjają zapobieganiu wszystkich typów chorób narządów, takich jak płuca, piersi, jelito grube i rak wątroby, przyczyniają się do leczenia cukrzycy i utraty...

Czytaj

Jedzmy zielone warzywa!

Nasi przodkowie – społeczeństwo łowiecko-zbierackich pożarło wiele kilogramów liści dziennie. Więc dlaczego Polacy jedzą zielone warzywa tylko raz lub dwa razy w tygodniu? Dlaczego zielone sałatki, są tak rzadko spotykane przy stole i dlaczego ludzie unikają tego warzywa? Wiem – liście smakują dość mdło w porównaniu do hamburgera, anie słone i nie są słodkie. Nie będą pobudzać twoich kubków smakowych. W tym artykule dowiesz się, jak wybrać swoje zielone warzywa, przechowywać je, sprawić, że lepiej smakują, a także dowiedzieć się jakie są ogromne korzyści zdrowotne, które świadczą. Korzyści z ciemnozielonych warzywa liściastych Spośród wszystkich produktów spożywczych, ciemnozielone warzywa liściaste dostarczają najwięcej składników odżywczych. Są motorem napędowym kwasu foliowego, witaminy C, potasu, magnezu plus mają substancje fitochemiczne, takie jak luteina, beta-kryptoksantyna, zeaksantyna i beta-karoten (luteiny i zeaksantyny są bardzo ważne dla zdrowia oczu chronią oczy przed zaćmą i zwyrodnieniem plamki, główną przyczyną ślepoty u osób w podeszłym wieku). Ponieważ są one o niskiej zawartości tłuszczu i wysokiej zawartości błonnika pokarmowego, zmniejszają ryzyko zachorowania na raka, choroby serca i choroby sercowo-naczyniowej. Są takie idealnym pokarmem dla ludzi cierpiących na cukrzycę ze względu na ich niską zawartością w indeksie glikemicznym i wysoką – magnezu. Jedna więcej porcja na dzień ciemnozielonych warzyw to o 9 procent mniejsze ryzyko cukrzycy. Ponadto, mają witaminę K, która pomaga utrzymać zdrowie kości – nie chcesz złamania, gdy będziesz w średnim wieku, prawda? Witamina K reguluje również dobrze wpływa na krzepliwość krwi i stan zapalny. Nie wiedziałem, że jedna filiżanka gotowanych zielonych zapewnia 10-cio krotność minimalnego zalecanego spożycia witaminy K. A jednak! Zielone warzywa są bogate w wapń, żelazo i witaminy A i karotenoidy, flawonoidy i antyoksydanty, które świadczą właściwości ochronne i zmniejszenie ryzyka dla raka żołądka, raka jelita grubego. Jest tam też sporo witaminy A i cynku – co również może pomóc na to jak układ odpornościowy będzie funkcjonować. Zielone warzywa są bardzo kojące i bardzo alkalizujące. Potrafią zresetować ciało do optymalnego poziomu pH. One pomagają organizmowi leczyć się i ochłodzić stan zapalny spowodowany przez choroby i nadmiar cukru. Te składniki odżywcze w zielonych warzywach biorą udział w detoksykacji (proces oczyszczania, przez który nasz organizm będzie eliminować szkodliwe związki). Usuwają wolne rodniki i toksyny, w tym rakotwórcze i rtęć, itp. Być może już wiesz, że wysoki poziom przeciwutleniaczy w zieleni sprawia, że...

Czytaj

Więcej warzyw i owoców!

Czy nie chciałbyś cieszyć się zdrowym życiem tych, których kochasz? Czy to nie wspaniałe uczucie wiedzieć, że robisz to, co może poprawić ich zdrowie i styl życia? Istnieje kilka różnych sposobów, dzięki którym można polepszyć warunki życia dla siebie i swojej rodziny. Wiemy, że powinniśmy jeść więcej świeżych warzyw i owoców. Nie zawsze jest to łatwe, ale korzyści długoterminowe są warte dodatkowego wysiłku. Jeśli chodzi o warzywa, wiele zielonych liściastych to najwyższa jakość. Te zielenie są pełne witamin, minerałów – więc należy je umieścić w swojej diecie. Zielone warzywa, są pełne naturalnych enzymów ułatwiających trawienie. Enzymy te są niszczone po ugotowaniu, więc staraj się jeść je na surowo, jeśli to możliwe. Niektóre warzywa, które są uważane za właśnie takie to szpinak, jarmuż, mniszek lekarski i brokuły. Te warzywa są pełne naturalnych witamin, minerałów śladowych, chlorofilu i składników odżywczych. Natura wie najlepiej, i dlatego te super warzywa są zrównoważone tak dobrze. One oferują nam maksymalne korzyści zdrowotne, takie jak: – dłuższe & zdrowsze życie – silniejsze serce – zwalczają zaparcia – więcej energii – wiele witamin i składników odżywczych w sposób zrównoważony i w naturalnej postaci – przeciwutleniacze do walki z wolnymi rodnikami, które powodują chorobę – wspierają odchudzanie – i wiele innych … Kiedy jesz owoce i warzywa staraj się jeść jak najwięcej produktów organicznych, jak to możliwe. Będzie to usuwać z organizmu pestycydy i inne trucizny. Będzie to naturalna szczepionka na twoich narządów. Najzdrowsi ludzi na świecie jedzą głównie świeże warzywa i owoce, najlepiej surowe. Łącząc je z gamą orzechów, nasion i dbając o uzyskania naturalnego światła słonecznego, sprawia że są w szczytowej formie. Inne rzeczy do rozważenia to picie wystarczającej ilości czystej wody, która nie jest zanieczyszczona fluorem, chlorem i obecnością ludzkich odchodów. Ćwiczenia są również bardzo ważne. Dołącz do tego kilka rutynowych ćwiczeń fitness – nawet chodzenie pomoże. Więc zacznij jeść jarzyny codziennie i zobaczysz korzyści. Rozpocznij od szybkich posiłków. Spójrzmy prawdzie w oczy. Nie zawsze możemy jeść te warzywa i owoce, które powinniśmy. Jest to jeszcze trudniejsze w odniesieniu do wszystkich fast foodów i dań gotowych dostępnych dzisiaj w naszym zabieganym życiu. Więc co możemy zrobić, aby upewnić się, że jesteśmy w stanie się prawidłowo odżywiać? Suplementy pełne wszystkich składników organicznych również mogą pomóc, jeśli masz naprawdę zabiegany tryb...

Czytaj